Commons



The Student Hotel and The Invisible Party have teamed up again to create the interior design for the latest addition of bar restaurant The Commons. The interior concept has been brought to life as a contemporary version of a grand café, meant for locals to enjoy. The large open industrial space with many windows and concrete columns has been given a casual and cozy appearance by implementing classic grand café references as part of the interior architecture. Round shapes, expressive colors and tactile materials add warmth to the room. 

By using curtains, industrial chandeliers, plants and wall-to-wall banquet benches, many different seating areas have been created where guests can dine intimately. The heart of The Commons is the fifteen meter long cocktail bar that also serves as an open kitchen. The eclectic materials and color palette, of recycled plastic tables, sky blue bar stools, burgundy red sofas and a recycled confetti screed floor ensure that the space is always decorated, even before the tables have been set.

The Invisible Party have turned a new built property into a contemporary, vibrant space that is ideal for sharing drinks, food and experiences for intimate gatherings as well as larger groups.
Project: The Commons restaurant & bar
Location: Delft, The Netherlands
Program: Restaurant, bar, event space
Assignment: Interior design
Status: Realised October 2020
Size: 250 m²
Client: The Student Hotel
Design: The Invisible Party
Design Direction: Naomi Thieller de Poncheville from TSH Experience Design
Project Management: Melike Catalgol, Itziar Benedicto from TSH Development
Architect: KCAP
Interior builder: Fiction Factory
Photography: Steve Herud